Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barbi, a szenvedélyes állatbarát

Egy egész ország Krisztája volt a Família Kft-ben 1991-től 1998-ig. A TV-sorozat minden egyéb velejárójával együtt hódított, a szereplők könyveket, szakácskönyvet, újságokat és zenei CD-t is kiadtak.


 

 

1994-ben lediplomázott a Gór Nagy Mária Színitanodában. Barbara című szólóalbuma 1996-ban jelent meg. Ezekben az időkben azért még számos színházi darabban is szerepelt, főleg a a Gór Nagy Mária Színitanodában (pl. Grease, Színezüst csehó, Hair, Katonadolog, Párizs, Piaf stb.). Közben a tanodát átkeresztelték Fiatalok Színházának, de a Hair (aminek a zenéje szintén megjelent CD-n) és a Katonadolog továbbra a repertoáron van.

Xantus Barbara szerepelt még a Klapka Sztárszínhárban (A francia szobalány), a Madách Színházban (Kapj el, Aspects of Love, Egy nyári éj mosolya) és a Komédiumban (Gépírók, Kínaiak és Párizs, Piaf). 1998-ban leszerződött az Operett Színházhoz, ahol jelenleg az Egy bolond százat csinál című zenés darabban szerepel. A TV-ben szeptembertől látható az Európa Expressz TV-sorozat jellegű folytatásában, jelenleg ezt forgatják. Láthattuk a moziban férje, Szurdi Miklós rendezésében készült Vademberek című filmben. Barbara szenvedélyes állatbarát és egy fiatal szibériai husky boldog tulajdonosa.

 

- Mindig volt valamilyen állatkája?

- Budapesti lány vagyok, sajnos sokáig laktunk lakásban és ott csak papagájt tudtam tartani. Most is szomorúan látom a bezárt, lehúzott redőnyű ablakokat, ha kutyaugatást hallok bentről. Szerintem egy kutya, főleg ha nagytestű, csak kertben érzi jól magát. Mi is csak azután kezdtük kutyát tartani, miután kiköltöztünk a második kerületi kertes házunkba.

 

- Hogyan döntöttek a husky fajta mellett?

- Férjem rám hagyta a választást. Nekik németjuhászuk volt az ezelőtti kertes budai házukban, de nem ragaszkodott ehhez a fajtához. Moravetz Levente színész barátunk huskyja szült, méghozzá ebben az évben, egész pontosan január 16-án. Tőle kaptuk ajándékba ezt az ennivaló kis husky kan kutyust, mi neveztük el Sorry-nak. Nem bántuk meg, hogy ezt a fajtát választottuk, mert nagyon emberbarát, abszolút jóindulatú. A gyerekeket sose bántaná.

 

- Köztudomású, hogy van egy kisebb gyerekük. Ő hogy jön ki a kutyával?

- Panna két és fél éves. Eleinte félt minden kutyától. Amióta azonban Sorry velünk van, nagyon szereti a kutyánkat, sőt már más kutyáktól sem fél. Sokat játszanak, Sorry pedig sohasem bántana sem embert, sem gyereket. Ma már ő szól nekem, hogy anyu, etessük meg a kutyust!

 

- Egy huskynak nagy a mozgásigénye! Hogy van idejük az elfoglaltságaik mellett még erre is?

- Sorry saját 15 négyzetméteres kenneljében tartózkodik sokat, de természetesen mindig kiengedjük a kertbe és gyakran a lakásba is. Vigyáz a házra, jó jelző kutya már ilyen fiatalon is. Én futni szoktam vele, még egy kicsit szertelen, néha szanaszét lohol. Férjem két nagyobb gyereke napközben sétáltatja. Nincs is nyakörve, már próbáljuk rászoktatni, hogy visszajöjjön a hívó szóra.

 

- Hogyan viszonyul a többi kutyához Sorry?

- A szomszéd kutyákkal nagyon jóban van. A többivel is játszik sétáltatás közben, együtt futkosnak a közeli erdőben. És remélem, hogy ha Sorry megnő, még szófogadóbb lesz.

Összességében nagyon jól választottunk és merem mindenkinek ajánlani ezt a fajtát, még kisgyerek mellé is, de csak kertes házba és olyan embereknek, akiknek van minimális szabadidejük.

 
 

 


Utolsó kép


Elérhetőség

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< November / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 101169
Hónap: 992
Nap: 45